vervroegde overgang

Omgaan met vervroegde overgang als je nog een kinderwens hebt

Geplaatst door

De overgang is een bijzondere en belangrijke periode in het leven van elke vrouw. Ineens dient deze verandering in het biologische ritme van een vrouw zich aan en zal het veel in je losmaken. Je lichaam geeft aan dat het tijd wordt dat je rustiger neemt en meer voor jezelf te gaan staan. Waar je aandacht voornamelijk meer op buiten gericht was, mag nu de weg naar binnen gemaakt worden. Een uitnodiging voor zelfzorg en het honoreren van innerlijke verlangens. Ongeacht waar je je bevindt op het levenspad, zal de overgang een nieuwe fase inluiden. Eén die mogelijk zelfs aanvoelt alsof je hier nog niet aan toe bent, maar toch met gestage kracht overneemt. Wat als je met een vervroegde overgang echter nog een kinderwens hebt? Heb je dan je kans gemist? Omgaan met de overgang kan dan beangstigend en verontrustend zijn.

Ontkenning en frustratie bij tekenen overgang

Zodra de eerste tekenen van de overgang merkbaar worden, kun je dit in eerste instantie als reactie erop nog ontkennen. Wanneer je ongesteldheid onregelmatig wordt of langer uitblijft, is het gemakkelijk om andere redenen hiervoor op te gooien. Stress, ongezond eten of gewichtstoename kunnen er immers ook voor zorgen dat je lichaam tijdelijk een ander ritme aanneemt. Je wilt tijd rekken, om alsnog een geschikte partner te vinden of andere opties te overwegen. En alsnog aandacht te kunnen geven aan je onvervulde kinderwens. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen de symptomen echter sterker worden en realiseer je dat de jaren omvliegen. Het is zeker begrijpelijk als je hier gevoelens van frustratie, boosheid of verdriet ervaart. Omgaan met een vervroegde overgang en jouw kinderwens is kwetsend en kan zorgelijk maken. Een afstemming op het thema overgang en kinderwens bij Practice Adora biedt dan steun en inzicht.

Oproep tot zelfzorg en compassie

Ondanks dat je begrijpelijk met het idee van de overgang in gevecht wilt gaan, helpt het om er op een andere manier naar te kijken. Het werkt bemoedigend om de overgang als een uitnodiging te beschouwen om trouw te zijn aan jezelf en voor jouw dromen te kiezen. Het spoort aan om werkelijk te kiezen voor wat belangrijk voor jouzelf is. Je hebt immers geen tijd meer te verliezen en zult hierdoor standvastiger nieuwe prioriteiten stellen. Een Luisterkind afstemming op het thema vervroegde overgang en kinderwens kan je hierbij helpen, doordat op energetisch niveau wordt gekeken waarom de overgang zich juist nu aandient en wat het je te vertellen heeft. Ook ontdek je wat het mogelijk maakt om alsnog jouw dromen te verwezenlijken, juist nu het dringend om je aandacht vraagt.  Lees hier meer over wat een Luisterkind afstemming voor jou kan betekenen bij een onvervulde kinderwens.

Foto: Engin Akyurt at Pexels