Neem wat tijd voor jezelf

Geplaatst door

De overgang is voor veel vrouwen een zeer lastige periode. We ervaren het vaak als een groot verlies omdat we de mogelijkheid om kinderen te baren verliezen. Ook voelen we ons meteen een stuk ouder doordat we in de overgang terecht komen. Ouder worden is voor veel vrouwen sowieso al een gevoelig onderwerp waar we het liever niet dan wel over hebben. De meeste vrouwen hopen toch nog altijd op de eeuwige jeugd en voor altijd dat perfecte figuur te houden en de heerlijke jonge huid zonder acne.

Maar helaas, er komt een tijd dat alles gaat hangen en dingen niet meer zo mooi en strak zijn als ze vroeger waren. Buiten dat we mentaal gezien een groot verlies ervaren tijdens de overgang is het lichamelijk ook geen pretje natuurlijk. Wat dan helemaal vervelend is, is als we ook nog een man hebben die de hele tijd aan ons hoofd zit te zeuren en kinderen hebben die je de hele tijd nodig hebben. Kortom je hebt geen tijd om voor jezelf te zorgen omdat je jouw gezin moet onderhouden.

Het is erg belangrijk om wat tijd voor jezelf te nemen tijden de overgang. Even lekker tot rust komen en wat dingen doen je jij leuk vindt om te doen zonder je zorgen te hoeven maken over anderen. Geef ook gerust aan dat je dit nodig hebt bij je gezin en als ze het niet helemaal begrijpen dan probeer je het beter uit te leggen en anders leggen ze zich er maar bij neer. Het is namelijk ECHT geen prettige periode voor veel vrouwen.

Wat ook enorm helpt om rustig te worden en veel dingen wat makkelijker te verwerken is meditatie. Ik ben zelf helemaal niet zo’n spiritueel mens en had ook nog nooit zulk soort dingen gedaan. Ik las hier een stukje over tijdens mijn overgang en ik wilde het wel proberen omdat ik toch ten einde raad was. Nu mediteer ik iedere dag ongeveer 15 minuten. In het begin is het allemaal een beetje raar, maar het helpt echt enorm goed! Zeker met het mentale aspect.

Dus ga lekker een lijstje maken met dingen die jij leuk vindt om te doen en neem jezelf een uurtje of 2 per dag vrij van alle andere mensen. Ik adviseer ook sterk om voor je begint met dingen voor jezelf te doen toch een aantal minuten te mediteren om echt tot rust te komen en je eigen dingen helemaal ontspannen kunt doen.